M-am trezit pe la 9 azi, fără vreun gând de postări brânzoase, telefoane cu urări dulcege sau cu sms-uri pline de ‘fiecaprimăvarasăfieseninăandshit’. Mi-am pus totuși reminder să o sun pe mama și să-mi scutesc astfel ziua de mâine și toată luna următoare de o tonă de reproșuri, deși e doar ziua românească a mamei și cea internațională a femeii.

 

Eu, însă, nu am avut vreodată pretenția să fiu sunată într-o zi anume din an și să îmi fie urate chestii doar pentru că sângerez prin anumite locuri timp de cinci zile pe lună și n-am păr pe piept. La naiba, până și ziua de naștere o țin ascunsă așa că n-are sens să fiu tăguită în poze cu flori în alte zile alese de alții. Aici intră și SfValentinDragobetePasteCraciunSfNicolaeRevelion&Co.

 

Nu îmi place să primesc flori tăiate, ursuleți, bomboane sau cine știe ce alte siropoșenii. În liceu, îmi plăcea tare mult de un băiat. Ne întâlnisem la un suc, un film, o plimbare în parc. Apoi a venit Sfântul Valentin și băiatului I s-a părut minunat să îmi cumpere flori și un ursuleț pe care scria “I love you”. I le-am pus în brațe și am completat pachetul cu o pereche de papuci. Dacă atât a înțeles el despre mine atunci n-avea sens să ne pierdem timpul.

 

În plus am anumite manii, mă dau cu același tip de parfum cu care mă dădeam în clasa a noua (auzisem că CK îl scoate din fabricație și era cât pe ce să fac infarct după ce am luat în calcul achiziționarea unui stoc considerabil), găsesc bucurii mai mare într-o carte decât în oricare cină romantică sau mai știu eu ce bijuterie cu ‘svaroțchi’.

 

Aseară, în timp ce plimbam câinele (multe lucruri se petrec în timp ce plimb câinele), a trecut pe lângă mine un tip cu un buchet de flori. Avea o grimasă demnă de reclama la MasterCard, era ‘priceless’. Tot așa era și felul în care târa buchetul ăla. Nici dacă se ducea la propria spânzurare pe scaunul electric în timp ce era injectat letal și schingiuit în stil medieval nu putea avea o față mai panicato-posomorâtă.

 

Dar m-am sucit în legătură cu scrisul atunci când a venit Cătălin de la piață și a scos din sacoșă mai multe buchețele de … leurdă. Aproape că mi-au dat lacrimile de fericire. Pentru mine leurda e un ceva suprem. Pentru unii ghioceii sunt vestitorii primăverii. Pentru mine vine primăvara atunci când apare leurda.

 

Așa sunt eu, mai simplă decât multe dintre femeile care primesc azi flori și felicitări, dar mai complicată decât ar putea bănui un psiholog.leurda-3805

leurda-3808

leurda-3817