Momentul: dimineață devreme, zi lucrătoare, mijlocul săptămânii.

Locul: pajiștea din fața castelului, sub umbra imensă a unui copac.

Mâncarea: virșli proaspăt gătiți cu pâine și muștar de la una dintre tarabele din fața castelului.

Starea: lene combinată cu bucuria dată de lumina dimineții și cu dorința de a îngheța timpul.

După vreo zece zile de colindat prin Cioclovina, în drum spre București, am făcut un popas la Castelul Corvinilor. Nu era deschis când am ajuns. Ne-am așezat pe pajiște rupți de foame și de poftă, nu mai mâncasem virșli de un an aproape. Nu știți ce e un virșli, nu-i așa? 😀 Ei bine, e un soi de cârnat care se fierbe, puțin picant, cu gust dumnezeiesc de-a dreptul :D.

Pe lângă noi a trecut un bărbat îmbrăcat în costum medieval, târând o secure după el. Ne-a salutat, a trecut podul și a intrat în castel. Am avut o senzație de mașină a timpului.

Vânzătorii ambulanți pregăteau mămăligă, prăjituri, porumb, virșli, își etalau dulcețurile și zacusca. O vânzoleală plăcută în aerul dimineții.

Castelul Corvinilor-00386

Castelul Corvinilor-00389

Castelul Corvinilor-2928

Castelul Corvinilor-2944

Castelul Corvinilor-2946

Castelul Corvinilor-2948

Castelul Corvinilor-2951

Castelul Corvinilor-2961

Castelul Corvinilor-2968

Castelul Corvinilor-2972

Castelul Corvinilor-2976

Castelul Corvinilor-2978

Castelul Corvinilor-2980

Castelul Corvinilor-2983

Castelul Corvinilor-2984

Castelul Corvinilor-3006

Castelul Corvinilor-3027

Castelul Corvinilor-3029

Castelul Corvinilor-3033

Castelul Corvinilor-3036

Castelul Corvinilor-3045

Castelul Corvinilor-3052

Castelul Corvinilor-3054

Castelul Corvinilor-3057

Castelul Corvinilor-3066

Castelul Corvinilor-3081