Vorbind despre conacul familiei Monteoru aș trânti un poptămătruism. Să nu renunți niciodată la dorințele sleș (adică “/”) visele tale. N-am să fac asta. Șșșt, știu că am făcut-o deja dar treceți și voi peste moment. Hai că nu e greu! Hopa! Gata, fuse și de duse!

Sărata e locul în care mergeam cu părinții în weekend-uri, vara. Deh, nu era prea departe de casă și, așa, mai conducea și mama, fără prea mult stres, Dacia din dotare. Încă mai știu numărul de înmatriculare. 2 BZ 3198. Ia ghiciți în câte weekend-uri puteam ieși cu mașina din curte! Aham, am prins și vremurile alea, ‘ga-mi-aș în ele. Amintirile, ce altceva?

Nu cred că aveam mai mult de 4-5 ani când mergeam la bazinele de la Sărata Monteoru. Stațiune de mare fițe și figuri, comuniste, e drept, dar tot fițe și figuri. Unde altundeva mai puteai, ca inginer, să arunci, pe masă, cheile de la Dacia 1310 și să te umfli în chept cerând o oranjadă pentru nevastă și un pepsi pentru aia mică (adică subsemnata)? Da, știu, în preistoric se întâmpla asta. Și pentru asta vă țin minte!

Că tot am adus vorba de ținere de minte… de existența conacului nu-mi aduc aminte de atunci. Istoria lui în mintea mea e relativ recentă. De când m-a apucat goana după conace. Da, e o goană. La ritmul în care cad, nici nu ar putea fi altfel.

M-am învârtit de multe ori în jurul conacului Monteoru, nu pentru că nu găseam intrarea ci pentru că nu se poate vizita. De fiecare dată când găseam poarta închisă mă revoltam și-mi doream și mai tare să-i văd interiorul. Interior care nu m-a dat pe spate dar despre așteptări o să vă țin o prelegere cu altă ocazie.

Am avut noroc, anul trecut, cu un Castle Break (fetelor, chapeau!). Deci, da, asta cu renunțatul nu ajută la nimic, v-o spune Săvuleasca :D. Dacă vi se închid ușile, nu-i bai, mereu se găsește o crăpătură prin care să intrați. Sau un administrator care are cheile de la porți :D. Păi cum altfel?

 

Sarata Monteoru 1

Sarata Monteoru 2

Sarata Monteoru 3

Sarata Monteoru 4

Sarata Monteoru 5

Sarata Monteoru 6

Sarata Monteoru 7

Sarata Monteoru 8

Sarata Monteoru 9

Sarata Monteoru 10

Sarata Monteoru 11

Sarata Monteoru 12

Sarata Monteoru 13

Sarata Monteoru 14

Sarata Monteoru 15

Sarata Monteoru 16

 

Sarata Monteoru 17

Sarata Monteoru 18

Sarata Monteoru 19

Sarata Monteoru 20

Sarata Monteoru 21

Sarata Monteoru 22

Sarata Monteoru 23