Știți vorba aia din topor, ăăă, popor: “Fă rai din ce ai?” Da? Bine. Citiți mai departe!

Lângă aeroportul din Larnaca este un lac sărat, atât de sărat încât mare parte din an e doar o întindere de sare. Cândva adică până acum câțiva ani ciprioții adunau sarea de acolo și o cărau cu ajutorul măgarilor (animalele nu bărbații).

Povestea apariției lacului e cumva interesantă. Se spune că Lazăr (aham, acel Lazăr) a trecut prin zonă și a văzut o femeie cu struguri mari și frumoși. I s-a făcut poftă și i-a cerut femeii un strugure. Cum pe atunci încă nu se inventase conceptul de “hospitality” (vezi și povestea Mariei care a tot căutat hotel/pensiune când i s-a rupt apa și a nimerit într-un grajd) femeia a refuzat să-și dea strugurii pe mâna lui Lazăr (probabil nu credea că înviase cu adevărat sau ceva așa).

Lazăr s-a supărat (cam toți oamenii din acea carte se supără tare într-un punct din viața lor și fac nasoale) și a transformat via femeii într-o întindere de sare. Probabil Lazăr nu știa să spună că strugurii sunt acri.

Mno cam așa a apărul lacul sărat din Larnaca. Flamingo nu știu cum au apărut pe lac dar în lunile de iarnă vin cârduri de flamingo. Cam în același timp apare și apa în loc de sare.

Ne-am dus în punctul de observație pentru flamingo, cu ghidul care ne promitea flamingi peste flamingi, cu emoția întâlnirii pe viu și cu aparatele foto pregătite. Îmi venea să ard ghidul (cartea adică) când am ajuns acolo și ciuciu flamingo.

Bă, nene, dar nici urmă de picior de flamingo!

Așa că am admirat priveliștea și ne-am hotărât să așteptăm apusul. Ca să nu ne plictisim am inventat flamingo. Asta așa ca să facem rai din ce aveam.

Ah, să nu uit, în ultima zi, în drum spre aeroport, pe lac era o ceată de flamingo. Le-am urat păsărilor de bine și-am mers mai departe. Mama lor de flamingo!

Flamingo femelă:

 

ALEX9346

ALEX9352

Flamingo mascul (observați delicatețea, eleganța și, mai ales, rafinamentul):

ALEX9390

ALEX9401

Două poze cu telefonul:

IMG_2072

IMG_2075

Și cu aparatul foto:

IMG_9578

IMG_9587

IMG_9591

IMG_9619